SVERIGE SYNDROME

Al Pitcher hyllar Sverige i sin nya standup-show!

Al Pitchers tidigare tre soloturnéer har samtliga varit rejäla publikframgångar som spelats för utsålda hus. Nya standup-showen Sverige Syndrome har premiär 27 oktober i Norrköping och beskrivs av Al som ett kärleksbrev till hans nya hemland Sverige.

Ingen observerar oss svenskar som Al Pitcher, med stor värme och häpnadsväckande träffsäkerhet. Hans soloföreställningar Fika, Påtår och Nääämen it’s Al Pitcher har gett honom en stor och trogen publik. I nya föreställningen Sverige Syndrome vänder Al på perspektivet och vi får lära känna vår nye landsman och ta del av hans resa: från födseln i England till barndomsåren i Nya Zeeland för att sedan landa här, med en svensk fru och två barn.

– Jag älskar verkligen att uppträda live och att få presentera en helt ny show för min publik är den bästa biten. Sverige Syndrome är min mest personliga show hittills. Den förklarar hur jag hamnade här, och varför jag stannar kvar, säger Al.
Al kommer turnera med Sverige Syndrome även internationellt där han har en trogen publik sedan många år tillbaka.

– En av de första saker man lär sig som komiker är vikten av att ha material som fungerar över hela världen. Jag testade det nya materialet i Australien och Nya Zeeland, och det fungerade fantastiskt. Jag berättar för andra länder hur mycket jag älskar att bo i Sverige. När jag tänker efter borde jag bli sponsrad av Visit Sweden. Och sen älskar jag självklart också idén om en turnéaffisch där det står London, New York och Norrköping, säger Al.

”Ett standupcomedyframträdande av världsklass”
HD, 5/5


”Jag minns inte när jag skrattat så mycket och så länge. Jag har nog aldrig gjort det tidigare, och jag var inte ensam.”
Jönköpings-Posten, 5/5


”Free-wheeling genius”
Sydney Morning Herald


”Every show is new and every show is unique.”
GQ

CONTACT AL PITCHER

 

MANAGER

Anna Lundquist
0736 – 92 53 51
anna@annamgmt.se

 

BOOKING

Sara Liljedahl
0735 – 10 77 77
sara@bokastandup.se

 

PRODUCTION

Sofie Lundmark
070 – 262 36 26
sofie.lundmark@lifeline.se

 

PRESS

Jenny Schyttberg
0706 – 243023
jenny@schyttberg.se